Rullakampaus

21.8.2019

RULLAKAMPAUS

Ensin pestiin hiukset. Kuivattiin föönillä puolikuivaksi. Jaettiin hiukset osioon ja alettiin rullaamaan. Opettelimme miten saa tehtyä ylijännitteistä, normaalijännitteistä ja alijännitteistä. Eri jännitteet tuovat erillaisen lopputuloksen kampaukseen.

Ylijänniten menee jakauksen yläpuolelle. Se tuo kuohkeutta kampaukseen. Ylijännitettä kannattaa tehdä kampauksen takaosaan/päälle, jotta kampaus on kuohkea.

Normaalijännitteinen menee jakauksen päälle. Se tuo myös kuohkeutta, mutta ei niin paljoa kuin ylijännitteinen.

Alijännitteinen menee jakauksen alle, jolloinka rullauksen muoto on pieni ja hillitty. Alijännitteistä kannattaa käyttää hiuksen alimpiin osioihin, kuten niskaan ja sivuhiuksiin.

Rullaaminen itsessään ei ole valmiskampaus, vaan se on pohja rullakampaukselle.
Kun pää on rullattu, laitetaan kuivauslaite kampauksen päälle, puhaltamaan lämmintä ilmaa. Hiukset saavat olla kuivumassa n. 30-45 minuuttia. On hyvin tärkeää että hiukset ovat kokonaan kuivat, sillä kosteaksi jäänyt hius suoristuu aukikampaamis vaiheessa. Jos rulla tuntuu vielä viileältä, se on vielä kostea.
Kun hiukset ovat kuivuneet, otetaan rullat pois ja auki kammataan hiukset aukikampausharjalla, niin että vuorotellaan harjan ja käden kanssa (Harja, käsi, harja, käsi,...)
Kun hiukset on harjattu, aletaan tupeeraamaan osioita hiuksen juuresta menemällä kohti latvaa. Ei tupeerata valmiita rullaus osioita, vaan "hajoitetaan" selkeät rullauskohdat, jotta hiuksesta tulee tasainen, eikä jää pälvikaljua.
Tupeerauksen jälkeen silotetaan kampaus harjalla ja asetellaan jokainen hius kauniisti päähän. Lopuksi viimeistellään lakalla.


Kun harjoittelimme rullakampausta, se oli tähän mennessä kaikista haastavinta ja vaikeinta minulle.
Ensimmäisellä harjoitus päivänä en saanut mitään aikaiseksi. Vain muutamat rullat harjoituspäähän. Seuraavana päivänä sain tehtyä koko kampauksen valmiiksi, mutta se oli tooodella haastavaa ja virheitä näkyi paljon, sekä lopputulos ei ollut kovin kaunis. Tähän tarvitsen todella paljon harjoitusta ja myös kärsivällisyyttä.

Ensimmäinen yritykseni.


Toinen yritykseni.




Kommentit