Postaus tehtävä 2 ja 3

10.10.2019

Postaustehtävä 2: Miten shampoo pesee?

Shampoo sisältää yleensä liuottimen, pinta-aktiivisia aineita, kuten tensidejä ja vaahdonmuodostajia, viskositeetin säätäjiä, hoitavia aineita, opalisoivia aineita, pH:n säätäjiä, säilöntäaineita, väriaineita ja hajusteita.
Shampoon tehtävänä on pestä hiuspohjaan ja hiuksiin kertynyttä talineritettä, saasteita ja pölyhiukkasia, sekä hiustuotteita (lakat, muotoilutuotteet, yms.)
Shampoossa peseviä aineita kutsutaan pinta-aktiivisiksi aineiksi, tensideiksi. Tensideissä on öljy- ja vesiliukoisia päitä, jotka muodostavat yhdessä misellin, joka tarttuu rasvamaiseen aineeseen.
Pinta-aktiivinen aine rikkoo veden pintajännityksen, misellit tarttuvat rasva/ öljymäiseen likaan. Misellin öljyliukoinenpää tarttuu likaan, ja vesiliukoinenpää jää misellin ulkoreunalle. Vesi huuhtelee lian pois. Shampoon vaahtoaminen ei vaikuta pesutehoon, vaan se helpottaa shampoon levitystä hiuksiin.




Sekä omat muistiinpanot.


Postaustehtävä 3: Miten hoitoaine toimii?

Hoitoaine antaa hiuksille hyvän kammattavuuden, kiiltoa ja tekee niistä paremman tuntuisen. Hoitoainetta tulisi käyttää sen vuoksi että se täyttää hiuksen suomukerroksessa olevia aukkoja, jotta hius tuntuisi pehmeämmältä, joustavammalta ja kiiltävämmältä. Hoitoaineella saadaan sähköisyyttä pois, lisää tuuheutta, UV-suojaa sekä kosteutta. Kaikissa hoitoaineissa yleellisin on kuitenkin helppo kammattavuus. Hoitoaineita on nopeasti vaikuttavia, syvähoitavia, jätettäviä ja pois huuhdeltavia. Hoitoaineet voivat olla nestemäisiä, geelimäisiä ja voidemaisia
Kun hiusta harjataan, ovat hiukset negatiivisesti varautuneet, eli ne ovat sähköiset ja pörröiset. Käyttämällä esimerkiksi suihkutettavaa ja jätettävää hoitoainetta, negatiivinen varaus muuttuu positiiviseksi varaukseksi, eli hiuksista poistuu sähköisyys väliaikaisesti. Kun hiukset pestään, positiivinen varaus häviää. Hoitoaineen tärkeimmät ainesosat ovat kalvonmuodostajat. Mitä avonaisempi hiuksen pinta on, sitä enemmän se tarvitsee kalvonmuodostajia, jotta hiuksista saadaan mahdollisimman sileän ja pehmeän tuntuiset.

Kommentit