Tehtävä 2

30.10.2019

Hius- ja hiuspohjatyypit

Millainen on normaali hius-ja hiuspohja?

Normaalit hiukset ovat terveet ja vahvat, kiiltävät, tapuisat ja hyvännäköiset. Hiuspohja ei ole rasvoittuva, kuiva tai herkkä.

Hoito:

Käytä mietoja ja hoitavia tuotteita, jotka pitävät hiuksen terveinä, eivätkä kuivata tai tee hiuksista raskaita. Tehohoitoja kannattaa käyttää muutaman kerran kuukaudessa.

Kuiva hius- ja hiuspohja?

Kuivassa hiuksessa ei ole kimmoisuutta ja ne ovat hauraat ja pörröiset. Latvat ovat usein haarautuneita. Kuiva hiuspohja voi kutista ja tuntua kireältä. Kuiva hiuspohja saattaa myös hilseillä. Etenekin talvisin, kylmillä ilmoilla hiuspohja kuivuu helposti.


Hoito:

Käytä runsaasti kosteuttavaa shampoota ja hoitoainetta, sekä tehohoitoa viikoittain. Hiero hiuspohjaa, se vapauttaa hiuspohjan luonnollista öljyä pituuksiin. Kannattaa käyttää jätettäviä hoitotuotteitta.

Rasvainen hius- ja hiuspohja

Rasvoittuminen voi johtua hormooneista, tai liiallisesta/harvoista pesukerroista. Myös väärä pesutuote voi olla syynä. Liiallinen pesu kuivattaa hiuspohjaa, jolloin hiuspohjan oma talinerite vilkastuu.

Hoito:

Hiukset kannattaa pestä vain peri kertaa viikossa, eli noin 3 päivän välein. Kannattaa käyttää mietoja pesu tuotteita ja huuhtoa haalealla vedellä. Kuivashampoo auttaa pidentämään pesukertoja.

Erillaisten hiustyyppien yhdistelmä:

Joillakin voi olla rasvainen hiuspohja, mutta pituus ja latva ovat kuivat ja elottoman näköiset.

Hoito:

Hiuspohjaan kannattaa valita kosteuttava ja mieto shampoo ja hoitoaine. Tehohoitoa kannattaa käyttää pituuksiin jotta latva saa kosteutusta ja ravitsemusta. Jätettävä hoitoaine tai seerumi auttaa hiuksia näyttämään hyvältä ja hius ei vaurioidu/katkeile niin paljoa harjatessa.

Ohuet hiukset:

Ohuet hiukset ovat hennot ja helposti päätämyötäilevät. Hius on yleensä aika herkkää, joten pesun jälkeen kannattaa antaa hiusten kuivua ilman föönaamista, tai käytettävä hyvin suojaavaa föönaussuihketta.

Hoito:

Tuuheuttava shampoo ja hoitoaine on hyvä valinta ohuelle ja hennolle hiukselle, sillä se sisältää hiuksia vahvistavia proteiineja, ja saa hiuksiin volyymia ja runsautta.

Paksut hius:

Paksu hius on yleensä vahvaa eikä katkea helposti. Hiusta ei välttämättä ole paljoa, vaan yksittäinen hius voi olla normaali paksumpi.

Hoito:

Voiteet ja seerumit ovat hyviä tuotteita paksuille hiuksille. Tehohoito antaa myös hiuksille kosteutta ja sileyttä.

Suorat hiukset:

Suorat hiukset ovat yleensä raskaat ja tasaiset. Liukkautensa vuoksi, niihin on haastavampaa tehdä muotoiluja.

Hoito:

Suoriin hiuksiin sopii kosteuttava shampoo ja hoitoaine. Tehohoito ja jätettäviä hoitoaineita voi käyttää.

Kiharat hiukset:

Laineilevat ja kiharat hiukset ovat yleensä paksut ja tuuheat. Niistä tulee helposti pörröiset, kuivat ja elottomat.

Hoito:

Kihara hius tarvitsee paljon kosteutta. Kosteuttavat shampoot ja hoitoaineet soveltuvat hyvin. Tehohoito viikoittain antaa eloa ja kimmoisuutta kiharoihin.

Erilaisia tuotteita eri hiuksille:

Jokaisella ei välttämättä ole aina samanlainen hiuspohja tai hius. Eri vuoden ajat saattavat vaikuttaa ja muuttaa hiuspohjan ja hiuksen laatua. Kesä helteillä hiuspohja hikoilee ja likaistuu, jolloin hius rasvoittuu nopeammin. Toisin kuin talvella, pakkanen, kylmyys ja kuiva ilma kuivattavat hiuspohjaa, jolloin se voi kutista ja hilseillä. Siksi kannattaakin valita erilaisia tuotteita kylpyhuoneen hyllylle, eikä vain yhtä tiettyä. Shampoo valitaan aina vain hiuspohjan tarpeen mukaan, pituuksiin ja latvoihin hoitoainetta. Jokaisella on erilainen ja omanlainen hiuslaatu, ja oikeilla tuotteilla hiukset saadaan loistamaan.
Koulussa olemme tutustuneet ja käyttäneet paljon Goldwell Dualsenses tuote sarjoja, kerron niistä nyt vähän enemmän.

Goldwell Dualsenses tuotesarjat (Kopioitu Goldwellin sivustosta)

Rich Repair: Korjaa välittömästi jopa pahoin vaurioituneita hiusrakenteita sisältä käsin ja palauttaa hiusten luonnollisen kiillon. Kuiville ja vaurioituneille hiuksille.



Just Smooth: Antaa hallittavuutta ja sileyttä ja käsinkosketeltavaa pehmeyttä ja kiiltoa. Vastustuskykyisille ja kurittomille hiuksille.



Color: Uutta värinloistoa värjätyille ja luonnonhiuksille. Säilyttää kampaamossa tehdyn värin hehkuvana. Normaalille ja hennoille hiuksille.



Color Extra Rich: Uutta värinloistoa värjätyille ja luonnonhiuksille. Säilyttää kampaamossa tehdyn värin hehkuvana. Paksuille ja karheille hiuksille.



Blondes & Highlights: Antaa värinloistoa ja neutraloi ei-toivottua keltaisuutta. Vaaleille ja raidoitteluille hiuksille.



Silver: Neutraloi ei-toivottuja keltaisen vivahteita ja parantaa välittömästi sävyn viileyttä. Harmaille ja viileän vaaleille hiuksille.



Ultra Volume: Vahvistaa jokaista hiussäiettä tyvestä latvaan. Hoitaa hiukset veltostumatta ja tekee niistä runsaammat. Hennoille ja normaaleille hiuksille.



Curly Twist: Kosteuttaa ja selkeyttää kiharat ja palauttaa luonnollisen elastisuuden. Luonnonkiharille ja rakennekäsitellyille hiuksille.



Scalp Specialist: Antaa puhtaan ja raikkaan tunnun hiuspohjaan. Sisältää erityisiä aktivoivia ainesosia hiuspohjan eri ongelmiin. Säännöllisesti käytettynä ehkäisee tehokkasti perinnöllistä hiustenlähtöä ja tasapainottaa hiuspohjaa. Herkälle hiuspohjalle ja oheneville hiuksille.



Men: Terveen näköiset ja vahvat hiukset, näkyvästi enemmän energiaa. Miehien hiuksille tarkoitettu.



Lähteet:

https://www.kicks.fi/inspiraatio/hiusten-hoito-ja-muotoilu/mika-hiustyyppi-sinulla-on
https://fi.goldwell.com/tuotteet/hoito/dualsenses/
Ja omat muistiinpanot.

- Milja Kuikka

Kommentit