Ihon tärkeimmät vitamiinit ja niiden tehtävä

4.5.2020

Mitkä ovat tärkeimmät vitamiinit ihossa ja mikä niiden tehtävä on iholla?

Tärkeimmät vitamiinit iholla ovat A-, C-, E-, B2 -vitamiinit ja biotiini.

A-vitamiini on ihon suosikkivitamiini, sillä se ylläpitää ihosolujen normaalia toimintaa ja auttaa ihoa ja limakalvoja pysymään terveenä. A-vitamiini pystyy ehkäisemään ja hoitamaan ikääntymisen merkkejä, sillä se kiinteyttää, uudistaa ja vahvistaa ihoa.
A-vitamiinia saa mm. Porkkanasta, maksasta, munankeltuaisesta ja voista. Parhaiten A-vitamiinin hyödyn saa kuitenkin paikallisesti käytettynä. Sitä on lisätty esimerkiksi kosmetiikkatuotteisiin, kuten yö voiteisiin ja seerumeihin.

C- vitamiini suojaa soluja ja edistää kehon normaalia kollageenituotantoa. Kollageeni on ihon rakennusaine, joka vaikuttaa ihon kimmoisuuteen. Kollageenin luonnollinen muodostuminen heikkenee jo 30 ikävuoden jälkeen, ja siksi iho alkaa ohentua ja veltostua. Kun haluat tukea kudosten ja ihon kuntoa, suosittelen tankkaamaan kehoon C-vitamiinia.
C-vitamiinia saa mm. Marjoista, vihanneksista ja hedelmistä. (Mustaherukka, tyrnimarja, appelsiini, paprika, pinaatti, kaalit)
C-vitamiinia on lisätty myös moniin kosmetiikatuotteisiin, kuten voiteisiin ja seerumeihin. C-vitamiinilla on ihon sävyä kirkastava ja tasoittava vaikutus, ja se voi auttaa himmentämään pigmenttiläiskiä ja tasoittamaan arpia.

E-vitamiini on tärkeä antioksidantti, joka suojaa solukalvoja ulkoisilta ärsykkeiltä sekä tehostaa C-vitamiinin toimintaa. E-vitamiini on siten tehokas apuväline ikääntymisen merkkejä vastaan.
E-vitamiiniä saa mm. Kokojyväviljasta, vehnäalkiosta, kasviöljystä ja munankeltuaisesta. Sitä löytyy myös monesta eri ihonhoitotuotteesta, kuten kosteusvoiteista.

B2-vitamiini on tärkeä vitamiini kaikille nopeasti uusiutuville kudoksille, kuten iholle ja limakalvoille. B2-vitamiini suojaa ja vahvistaa ihoa sekä ylläpitää sen terveyttä.
B2-vitamiinia saa mm. Maitotuotteista, leseistä, sienistä.

Biotiini on ihon kauneusvitamiini. Biotiini vaikuttaa ihon ja limakalvojen hyvinvointiin. Se pitää myös hiukset kauniina.
Biotiinia saa mm. Maksasta, munankeltuaisista, hoivasta, maapähkinöistä ja leseistä.

Itse syön apteekista ostettuja monivitamiini tabletteja 1 kpl/pvä, joka sisältää nämä kaikki vitamiinit + monia muita vitamiineja. Käytän myös Puhdistamosta tilattua Kollageeni Beauty- kapseleita, jotka tehostaa kehon omaa kollageenituotantoa ja vahvistaa ihon, kynsien ja hiuksien kuntoa.

Kollageeni Beauty

Monivitamiini

Kommentit